Lille Per

Lille Per er en af de mest kendte danske karakterer fra en dansk film. Siden de første far til fire film udkom, har Lille Per præget filmenes succes og vundet danskernes hjerter, ikke mindst takket være Ole Neumann der spillede Lille Per i de første Far til fire film.

Faktisk har Lille Per betydet så meget for Far til fire filmene, at mange referere til dem som Lille Per film, og flere materielle ting som Lille Per bruger i filmene, er blevet til produkter der er populære at købe den dag i dag.

Hvem spiller Lille Per i Far til fire filmene?

Der er flere skuespillere der har fået rollen som Lille Per på tværs af de nu fem generationer af film. Den mest kendte i rollen, og ham som har været med til at skabe en succes ud af filmene, er dog den første skuespiller der spillede Lille Per.

Herunder kan du se en liste over de skuespillere der har haft rollen som Lille Per siden den første film i 1953 og frem til nu:

 1. Ole Neumann
 2. Bo Andersen
 3. Kasper Kesje
 4. Sigurd Phillip Dalgas
 5. Elton Møller

Ole Neumann som Lille Per

Ole Neumann er født i XXXX og er den første skuespiller til at spille rollen som Lille Per i Far til fire. Hans præstation har været med til at udødeliggøre, ikke bare Lille Per, men også hele Far til fire filmserien.

Ole Neumann spiller Lille Per i otte film fra 1953-1961. En stor del af rollen var og blev mere og mere, at han skulle synge sange. Det har været med til at skabe et helt univers af musik og sange fra Far til fire, som også har sit eget liv ved siden af filmene.

Liste over Far til fire film med Ole Neumann:

 1. Far til fire (1953)
 2. Far til fire i sneen (1954)
 3. Far til fire på landet (1955)
 4. Far til fire i byen (1956)
 5. Far til fire og onkel Sofus (1957)
 6. Far til fire og ulveungerne (1958)
 7. Far til fire på Bornholm (1959)
 8. Far til fire med fuld musik (1961)

Lille Per produkter

Der er blevet en hel række produkter ud af Lille Per karakteren fra Far til fire. Herunder kan du se en liste over nogle af de produkter der er blevet kendt på grund af Far til fire filmene.

 • Lille Per sengen
 • Lille Pers elefant Bodil
 • Lille Pers tophue
 • Lille Per kostume
 • Lille Per plakat

Skriv en kommentar